20131117 1

Het maken van het vilten vosje heeft het vilt-virus weer wakker gemaakt. In deze tijd van het jaar is het gelukkig niet zo moeilijk om ideeën te krijgen om wat te gaan maken. Iets met Sinterklaas om aan de muur te hangen, en het liefst met lichtjes erin. Dat leek me wel wat. Maar hoe maakte je ook al weer een basispopje? Ik kon er echt niet meer opkomen en mijn oude seizoenstafelboeken van twintig jaar geleden heb ik ook niet meer. Gelukkig hebben we nu internet en webwinkels met materiaalpakketjes. ?

Op een webblog vond ik een geweldige krans met een acrobatisch tafereel van Pietjes rond een schoorsteen. Die moest het gaan worden! Gelijk het materiaalpakketje erbij gezocht en besteld. Strokrans, lampjes en overige materialen gekocht en aan de slag.

Het was wel aanzienlijk meer werk dan het vosje, maar het eindresultaat mag er zijn! Een vrolijk krans met 5 pietjes met cadeautjes, schoorsteen en een maan die door de bomen schijnt! Voor wat kleur en licht in de donkere winterdagen.

20131117 320131117 220131117 4

20131117 5Het is pakjesavond en het is koud en guur. De pieten zijn druk bezig op de daken om hun pakjes voor 5 december naar de brave kindertjes te brengen.

Ojé! Eén pietje glijdt uit! Hij kan nog net op tijd gepakt worden door trapeze piet!

Oef, dat was op het nippertje. Gelukkig heeft hij het cadeautje niet laten vallen. Nu voorzichtig doen hoor Piet!

Nog een paar kindjes verblijden met kadootjes en dan vertrekken ze weer naar Spanje.

Hartelijke groet,

Sien

 

Gemaakt naar een gecombineerd ontwerp Trapezepietjes van Atelier Anemoontje en Corina Vilt Creaties.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment