20151115 1

Inmiddels is het dan nu wel echt herfst geworden. De bomen kleuren prachtig rood, geel en oranje en de koude wind is ook gearriveerd.

Eigenlijk is het echt weer om binnen te blijven met de kachel hoog, pantoffels aan en een lekkere pot thee. Maar dan mis je wel alle kabouters en andere bosbewoners die druk bezig zijn om hun wintervoorraad aan te leggen.

20151115 520151115 3Het is herfst en de dagen worden snel korter. Vandaag is er even geen regen of koude wind. De bomen tonen trots hun herfstkleuren en het is een drukte van jewelste in het bos.

Oom kabouter is druk bezig met het hakken van hout zodat hij en de kabouter tante het van de winter niet koud hoeven te hebben en een heerlijk vuurtje kunnen stoken. Tante kabouter bakt dan altijd heerlijke appeltaarten boven dit vuur. Zij is al zingend de appeltjes aan het rapen voor de taart. Haar mandje zit al bijna vol.

20151115 2Grote broer en kleine zus eekhoorn zijn druk bezig om hun wintervoorraad klaar te maken. Ze zoeken in elke hoekje van het bos naar beukennootjes. Hier kunnen ze de hele winter hun buikje vol mee eten totdat het weer lente wordt.

Veel liefs,

Sien

 

Ontwerp door Sienswijze.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment