20150131 1

Het is alweer even geleden dat wij hier in ons koude kikkerlandje een koude en mooie witte winter hebben gehad. In mijn beleving kon ik vroeger als kind elke winter schaatsen op de sloot voor ons huis. Nu kan ik me zelfs de laatste elfstedentocht bijna niet meer herinneren.

Dól ben ik op sneeuw en schaatsen. Dus als het buiten niet is, dan maar het naar binnen halen voor op de seizoentafel.

Op een blog van iemand kwam een ik schattig tafereeltje tegen ontworpen door Atelier Sterre. Helaas blijkt dit Atelier niet meer te bestaan. Erg jammer, want alle ontwerpen die ik van haar heb gevonden zijn echt zó mooi. Het leuke aan de tafereeltjes is dat ze 'leven'. Er gebeurt van alles waardoor je ernaar blijft kijken. Gelukkig heb ik na lang zoeken nog een Atelier gevonden die in de opruiming nog een aantal van de ontwerpen van Atelier Sterre had liggen. Allemaal stuk voor stuk prachtig! Maar nu eerst deze witte wereld.

Het is koud, maar toch gaan de winter Tsarina en haar zoontje nog even naar buiten. Warm gekleed trotseert de dame de kou. Haar zoontje wil zo graag nog even buitenspelen en een sneeuwballengevecht met zijn vriendjes houden. Onderweg maakt hij al zoveel mogelijk sneeuwballen. Wat zullen zijn vriendjes straks verbaasd zijn van zijn voorraad!

Op het ijs zijn twee kindjes aan het spelen. Maar ojee, er zakt er eentje door het ijs. Gelukkig heeft het meisje een touw bij zich om haar kleine broertje uit het water te trekken. Help!

Het sterrenkijkertje heeft helemaal geen oog voor de sneeuwballenjongen of de waklopertjes. Het jongetje heeft voor zijn verjaardag een prachtige sterrenkijker gekregen. Hiermee kan hij alle sterren goed bekijken. Het maakt hem niet uit dat het koud is buiten. Hij tuurt en gluurt en geniet van alle sterren. Maar wat ziet hij daar nu voor vreemde ster? Een hele bijzondere ijsster zoals hij nog nooit heeft gezien. Het lijkt wel of de ster met twinkel oogjes maar hem terugkijkt en naar hem glimlacht.

Warme groet,

Sien

 

Gemaakt naar het ontwerp In de witte wereld van Atelier Sterre.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment