20160215 1

Al een tijdje liep ik met het idee om weer eens een mooi overhemd voor mijn vriend te maken, maar een echt leuk patroon kon ik hier niet voor vinden. Ze waren allemaal een beetje saai en van de categorie duizend in een dozijn.

Tot ik op mijn verjaardag van een tante een leuk boek/tijdschrift kreeg met allerlei patronen erin. Daar stond een leuk houthakkershemd in met een schuine schouderpartij. Kijk dat is nou eens iets anders!

Gelukkkig werd het patroon goedgekeurd door de toekomstige drager, maar wel met het verzoek om het shirt dan in dezelfde stof te maken. 

Er stond bij het patroon nergens vermeld welke stof er gebruikt was, dus zie daar maar eens aan te komen. Tot ik vorige week bij mijn favoriete stoffenwinkel in Katwijk was, waar mijn oog ineens viel op een geruite stof die er wel heel erg veel op leek. Sterker nog, het was precies dezelfde stof!

Eenmaal thuis gelijk aan de slag en binnen no time zaten de eerste delen in elkaar. Het was even puzzelen met het patroon om alle ruitjes op de juiste plek te krijgen, maar aan het eind zat elk ruitje goed! En niet onbelangrijk, het hemd past perfect. ?

Lieve groet,

Sien

 

Gemaakt naar een patroon uit de La Maison Victor.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment