20170225 2

Onlangs kreeg ik de vraag of ik ook een sleeve op maat kon maken voor een los toetsenbord dat ze gebruikt bij haar tablet. Ja tuurlijk! Leuk om eens iets anders te maken.

Ik kreeg voor het ontwerp de vrije hand en dan blijkt je creatieve geest werkelijk oneindig. Je kijkt rond naar andere ontwerpen en wat je daar wel en niet praktisch of mooi aan vindt. 

Wat voor materiaal en wel of geen sluiting en zo ja hoe dan?

20170225 320170225 420170225 1


Om in stijl te blijven van de andere producten die ik maak wist ik gelijk dat ik de sleeve van vilt ging maken. Niet het gewone wolvilt wat ik normaal gebruik, maar een mooie dikkere variant ervan. Die hadden ze gelukkig bij m'n huisleverancier dus dat was snel gevonden.

Maar toen kwam het moeilijkere deel. Wat voor sluiting gaat het worden zodat het device er niet uitvalt in de tas, maar toch makkelijke eruit gehaald kan worden. Iets met een knoop viel al snel af. Bij het openen met een drukknoop of gewone knoop zit je steeds op dezelfde plek te pielen. Dat leek me wat voor apparaat dan ook er in zou zitten niet zo best voor het apparaat zelf. Dan maar iets met elastiek of touw/lint. Elastiek leek me wel fraai. En dan in een mooie contrasterende kleur. 

Volgende beslissing zou zijn wel of geen flap. Een flap sluit het apparaat natuurlijk helemaal mooi in in de sleeve, maar dat is voor een toetsenbord niet echt nodig. Ook denk ik dat als je het in een tas vervoerd je bij het erin en eruit doen je aan de flap zou kunnen blijven hangen. Geen flap dus, maar het elastiek op de kopse kant erover zodat je het opzij kunt doen om het apparaat eruit te halen.

En zo ontstond uiteindelijk het ontwerp zoals deze nu is geworden. Uiteindelijk heb ik zelfs meer gemaakt dan alleen een toetsenbord sleeve. Toen de tamtam ging werken wilden er ineens meer mensen wel een wolvilten sleeve voor hun apparaat. Er lijkt een hele lijn te zijn ontstaan.

En zo zijn er weer een paar opdrachten afgerond. Ook deze waren weer erg leuk om te maken ?.

Als je er ook eentje wilt bestellen dan kun je daar hier meer informatie over vinden.

Lieve groet,

Sien

 

Ontwerp door Sienswijze.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment