20170407 1

Gisteravond samen met Karlijn een ontzettend leuke en leerzame workshop transparanten bijgewoond van collega atelier Onder hele hoge bomen - Beneath Mighty Trees.

Als kind al vond ik transparanten betoverend om naar te kijken. Je ziet zonder licht erachter een silhouet van een tafereeltje en wat fletse kleuren papier maken het nog mystieker. En dan als je er een lampje of kaarsje achter laat schijnen wordt het ineens een prachtig mooi gekleurd geheel.

20170407 2Ieder zo zijn vaardigheden en talenten zegt men wel eens. Nu lagen die van mij als kind niet echt bij het maken van dit soort silhouetten. Maar wie weet. We zijn inmiddels een paar jaar verder en inmiddels vind ik zuurkool ook niet zo vreselijk vies meer (maar nog steeds niet lekker ?).

Het snijden van het karton lukte me ook vroeger wel, maar als je dan was aangekomen bij het erop plakken van het zijdevloeipapier, zat het papier bij mij altijd daar waar het niet moest zitten. Vreselijk frustrerend ?. Ik was dan ook erg benieuwd of me dat zo'n 35 jaar later beter af zou gaan. Maar helaas...? Ik heb nog steeds niet echt de motoriek voor dit fijne plakwerk.

Desalniettemin hebben we een ontzettend leuke avond gehad, en dit gaan we zeker nog een keer doen! 

Kirstin dank je wel voor de gezellige avond, je geduld en de inspiratie! Wij zijn blij met onze gekleurde creaties. ? Laat de zon nu maar schijnen.

Hartelijke groet,

Sien

Reacties mogelijk gemaakt door CComment